(ВІДЕО) Прикордонники Морської охорони навчалися протидіяти ядерній контрабанді

НАЗАД
08 листопада 2022 13:03

Спеціалісти з виявлення радіоактивних матеріалів провели для моряків-прикордонників курс з питань протидії незаконному переміщенню радіоактивних речовин через кордон.

Головним завданням курсу було забезпечення вимог фізичної ядерної безпеки та підтримання режиму нерозповсюдження. Під час теоретичної частини навчання викладачі ознайомили учасників з основами міжнародних та внутрішньодержавних документів, які регулюють поводження з радіоактивними матеріалами, повноваженнями різних органів та організацій, які контролюють дотримання законодавства у цій сфері. Слухачі вчилися використовувати портативні детектори та за їх допомогою виявляти та класифікувати джерела радіоактивного випромінювання.

Після теоретичного курсу учасники навчань на практиці закріплювали отримані знання, які можуть знадобитися для недопущення ядерної контрабанди. Зокрема, моряки-прикордонники за допомогою портативних детекторів успішно виявляли джерела радіації під час перевірки транспортних засобів, а також осіб і їхнього багажу. Після виявлення навчальних закладок моряки-прикордонники відпрацьовували порядок дій, передбачених у разі виявлення та припинення спроби незаконного переміщення радіоактивних речовин через кордон.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси